пивоварний ареометр, градуйований m.in. у градусах Балінгу - один з основних інструментів пивовара.
фірмовий продукт компанії Alla France.
має три шкали:
- 0-35 ° Blg (з кроком 0,5 градуса) - вимірювання екстракту в градусах Баллінга,
- 0.990 - 1.160 Sp.Gr -вимірювання питомої ваги,
- 0-20% АЛК. ОБЖ. - вимірювання потенційного вмісту алкоголю.
ареометр відкалібрований при температурі 60°F прибл.15,56 oC, правильне значення для верхнього меніска.
в комплекті з докладною інструкцією по застосуванню і зручним пластиковим чохлом.
основні функції приладу:
- визначення концентрації екстракту в регульованому суслі (в пиві після варіння, ще до ферментації-це значення зазвичай вказується на етикетках промислового пива, наприклад, тваринництво становить 12,5%. витримки),
- контроль ступеня ферментації у ферментуючому пиві. Ареометр дозволяє точно визначити, чи правильно відбувається бродіння,
- визначення відповідного моменту для переливання ферментованого пива на тихе бродіння або в пляшки,
- за допомогою ареометра можна також розрахувати потенційний вміст алкоголю в готовому пиві.
пам'ятайте мензурку !
вимірювання проводиться на зразку пива, поміщеному в скляний або пластиковий циліндр. Таким чином, споживається якомога невелика кількість сусла, яке після вимірювання слід або випити (ми рекомендуємо), або вилити в раковину.
зразки сусла найбільш зручно вимірювати за допомогою вимірювального циліндра 150 мл, який ви можете знайти в нашому магазині.