сахарометр БАЛІНГОМЕТР сахарометр вино BLG

САХАРОМЕТР БАЛІНГОМЕТР ЦУКОРНИЦЯ ВИНО BLG ПРИВІД
759 грн.

індикатор, який використовується для вимірювання концентрації цукру в суслі або пивному суслі, вираженої в градусах Баллінга.
випробування вина
для вимірювання пробірку необхідно заповнити до 2/3 висоти аналізованим суслом. Рідина не повинна містити твердих частинок і бульбашок газу. Кількість рідини має бути таким, щоб поміщений в пробірку поплавок вільно плавав, не торкався дна і стінок пробірки.
для зручності, на шкалі відзначені різними кольорами діапазони початкових концентрацій цукру в суслі, для різних видів вин, які ми хочемо отримати:
- бордова область (22 - 25 Blg°) - десертні вина (солодкі),
- жовта область (15 - 22 Blg°) - столові вина (сухі),
випробування пивного сусла:
вимірювання вмісту цукру в пивному суслі проводиться так само, як і для виноробства.
на шкалі відзначений діапазон рекомендованих початкових концентрацій цукру в суслі бурштиновим кольором (8-10 Blg°).
бродіння пивного сусла вважається завершеним, коли показання знаходяться в діапазоні, позначеному зеленим кольором (0-2 Blg°).