Lucuma порошок виробляється шляхом сушіння і подрібнення плодів дерева Pouteria lucuma, що росте в Південній Америці. Процес відбувається при низьких температурах, щоб зберегти вітаміни і поживну цінність свіжих фруктів. Через корисних для здоров'я властивостей лукума називають"золотом інків". Це Перуанський суперпродукт, який може замінити цукор. Лукуму можна використовувати в якості вітамінного замінника білого цукру або підсолоджувачів. Він має солодкий смак, а його порошкоподібна форма дозволяє з успіхом додавати його в випічку, тістечка, млинці, а також напої, наприклад, коктейль, кава або чай.
дивіться рецепт домашнього веганського морозива з лукуми в нашому Блозі:
Lucuma – використання в раціоні
Lucuma, це натуральний, здоровийзамінник цукру . Його оцінять люди, які фізично активні, дотримуються дієт для схуднення та уникають білого цукру. Lukumaє натуральним підсолоджувачем і джерелом цінних мікро-і макроелементів, в основному поліфенолів, вітаміну C і калію.
цікавий факт
лукума - національний фрукт Перу. Плоди лукуми протягом століть були основним продуктом харчування населення перуанських Анд. Виявлені археологами матеріали свідчать про її символічне значення. У давнину lucuma символізувала родючість і творіння. Дерево pouteria lucuma вічнозелене і дає до 500 плодів за раз. Через труднощі з транспортуванням свіжих фруктів у Європі ми маємо доступ лише до порошкоподібної версії.
якщо вас зацікавив цей Перуанський Superffod, ми запрошуємо вас поглибити свої знання в нашому Блозі: