свіжий урожай 2024 року
гарбуз органічно вирощена без застосування штучних добрив і обприскувань
найсмачніше, коли дозріває на повному сонці. Смакові якості вже були оцінені першими американськими поселенцями, які пекли порожнисті гарбузи, наповнені гарбузовим зерном, молоком і медом. Рідною країною гарбуза є Центральна Америка, де її вирощують вже 7000 років. До нас гарбуз була привезена в XVI ст.і відмінно прижилася. Маючи таку давню традицію ВИРОЩУВАННЯ, Польський гарбуз користується визнанням і особливими смаковими якостями. Крім унікальних смакових якостей, гарбуз містить ненасичені жирні кислоти, які корисні для організму. Крім того, в насінні гарбуза містяться легко засвоювані білки, особливо важливі для вегетаріанської дієти, вітаміни групи А, В і Е, а також мінеральні солі, такі як селен, магній, цинк, мідь і марганець. Згідно з деякими джерелами, насіння гарбуза містять токофероли, тому їм приписують дію афродизіаку.
склад: Гарбуз 100%
харчова цінність на 100 г гарбуза:
- енергетична цінність 556 ккал
- білок 30,23 г
- жир 49,05 г
- вуглеводи 10,71 г
- клітковина 6,0 г
- калій 809 мг