Вага нетто: 25 кг
білий рис-це вид ЗЕРНОВИХ з сімейства волотистих, що включає 25 видів. Зустрічається в зоні жаркого і теплого клімату по всьому світу. Харчовий рис, який є основою харчування 1/3 населення світу, є продуктом, одержуваним із зерен насіннєвого рису.
харчова цінність білого рису:
- вуглеводів
- білків (неповноцінних)
- жирів wielonienasyconych
- błonnika
- magnez
- cynk
- fosfor
- żelazo
- mangan
- miedź
- selen
- вітаміни групи B (B1, B2, PP, B5, B6)
- фолієва кислота
має гарний вплив на травлення, завдяки своїм протидіарейним властивостям. Регулює рівень цукру в крові.
додайте промитий рис і воду у велику каструлю у співвідношенні 1:1,5 . доведіть до кипіння на сильному вогні, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте, накривши кришкою. 15 хвилин. Зніміть з вогню і дайте постояти під кришкою 10 хвилин, а потім обережно розпушіть рис ложкою.