
Цибуля / часник насіння на паростки 100 г
1 155 грн.


паростки цибулі (Allium cepa) в першу чергу надають бактерицидну і декисляющее дію на організм. Регулярне їх вживання очищає кров, викликає падіння тиску і вмісту цукру в крові, а також викликає підвищення рівня "хорошого" холестерину ЛПВЩ і зниження рівня "поганого" холестерину ЛПНЩ. Завдяки високому вмісту сірки паростки цибулі благотворно впливають на волосся. Вони надзвичайно багаті вітаміном C, селеном, сіркою, фтором і марганцем. На думку деяких дослідників, вони допомагають у профілактиці раку.
насіння починає давати паростки після ОК.4-6 днів. Насіння цибулі мають тверду, щільно прилягаючу до паростків шкаралупу, тому вимагають більш тривалого замочування, ніж інші насіння аналогічного розміру. Варто почекати, поки паростки не досягнуть довжини близько 3-4 см, так як ці шкаралупи розм'якшуються в міру розвитку паростка.
параметри:
- час проростання:10-15 днів
- час замочування насіння:8-12 год
- рекомендований метод вирощування: паросток
- як є: сирий
харчова цінність паростків
- вітаміни:A, B, C, E
- мінеральні компоненти:кальцій, залізо, магній, цинк, калій, фосфор, фтор, марганець, селен, сірка
- інші:каротин, хлорофіл, білок (20%)
джерело: kielki.info
підготовка паростків:
виробляти паростки в домашніх умовах дуже просто. Дотримуючись інструкції з експлуатації, паростки готові до вживання через 3-6 днів. Паросток дозволяє одночасно вирощувати 3 види паростків. Інший метод виробництва паростків-виробництво паростків в банку. Для цього насіння необхідно промити, потім пересипати в попередньо ошпарену посуд і залити кип'яченою теплою водою. Замочити на кілька годин, потім воду злити, а насіння промити, посуд накрити марлею, перев'язати і поставити в тепле (18-22°C), не сонячне місце. За цей час паростки потрібно промивати 2 рази в день водою. Паростки готові до вживання при довжині ОК.1-2 см, через 3-6 днів.


