історія
початок бджільництва в нашій родині сходить до 1888 року, коли мій прапрадід Павло Никончук почав свою пригоду з бджолами в Жероціні на південному підлясі. Вже в ті часи він поширював благотворну дію меду, торгуючи з єврейськими купцями в Мендзижець-Підляському, медом у зрізах, тобто так званим медом. Пристрасть до бджільництва передавалася з покоління в покоління. Пасіку після прапрадіда взяв мій прадід Ян Никончук, а за ним Дід Стефан Никончук, який разом з дружиною Станіславою і дітьми переїхав відразу після війни на Жулави. Єдиною домашньою худобою, яку вони застали на цих важкопрохідних територіях, були бджоли в солом'яних вуликах, що стояли на обривку незалежної води височини. З цього місця було всього на крок до Балтійського моря, звідси поруч з бджільницької пристрастю народилася у мого батька Здіслава Никончука любов до моря, що призвело до того, що він став займатися професією моряка на довгі роки. Повернувшись на землю Підляска разом з Дідом Стефаном, він заснував пасіки в Лацькому схилі, в Прушині біля Седлця,а потім в Тростянці на Бузі.
моя пригода з бджолами почалася, коли мені було всього кілька років. У той час я допомагав татові з роботою на пасіці, починаючи з найпростіших дій: тримаючи Пильовик, відклеюючи рами або закручуючи мед.
з тих пір багато що змінилося, але те, що завжди було для нас найважливішим, залишилося і донині. Це перш за все ставлення до бджіл і до того, що є плодом їхньої праці в категорії дару. Якщо їхня праця-диво, то плід їхньої праці-щось особливе. Тому в кожній баночці нашого меду ми даруємо вам цей подарунок, сподіваючись, що, обійшовши наші меди, ви відчуєте те, що ми відчуваємо влітку на пасіці протягом декількох поколінь.
BeeBee Nikonczuk в світі
наші меди, завдяки індивідуальним клієнтам, потрапили в m.in.
Австралія, Японія, Південна Корея., Китай, Росія, Данія, Німеччина, Італія, Франція, Швейцарія, Англія, Ірландія, США, Канада.
ми розраховуємо на інформацію з вашого боку, де ще завелися наші меди.
гречаний мед
гречаний мед відноситься до найпізніших медам, його збирають тільки в кінці липня. У своєму первісному вигляді-рідкому патоки, він має темно-коричневий колір, від темно-чайного до бурого і володіє дуже сильним ароматом гречаних квітів, а смак гострий, злегка пекучий. Це робить його придатним для ароматних тортів і випічки. Гречаний мед після кристалізації має світліший колір, ніж патока, і крупоподібну консистенцію. Завдяки високому вмісту поживних речовин, цей мед, поряд з медом, вважається найціннішим. Мед гречаної роси з вмістом 50% гречаного нектару і 50% роси ставиться на перше місце серед медів, призначених для харчування... і не тільки. Трава, квітка і нектар гречки містять рутину. У порівнянні з іншими квітковими медами, гречаний мед має більш високий вміст фруктози.
Вага нетто: 1230 г