
Бактеріальні культури для сиру Гауда на 50 л молока
682 грн.
ідеально підібрана суміш бактерій молочного бродіння, що дозволяє приготувати смачний домашній сир типу Гауда у себе вдома!
- домашній сир на кінчиках ваших пальців - мезо-термофільні бактерії, для напівтвердих і твердих сирів допоможуть вам почати своє сирне пригода!
- сир Гауда власного виробництва - бактеріальні культури сиру Гауда дозволять вам приготувати цей жовтий напівтвердий сир на власній кухні!
- на 50 л молока - одна упаковка дозволить вам зробити сир з 50 л молока!
- дозрівання за 4 тижні - Гауда як дозріваючий сир вимагає терпіння. Повірте-варто чекати!
- зберігати в холодильнику - термін придатності враховує можливість транспортування продукту при температурі нижче 30°C до 7 днів.

любите сири? Мрієте про саморобні ласощі? У нас є чудові новини для вас! Бактеріальні культури сиру Гауда-це ідеально підібрана суміш бактерій молочного бродіння, яка дозволяє приготувати смачний домашній сир Гауда у вашому власному будинку! Мезотермофільні бактерії для напівтвердих і твердих сирів підійдуть для різних сирів, включаючи Gouda, один з найпопулярніших сирів у нашій країні, який є чудовою основою для здорової дієти, включаючи безглютенову. Завдяки використанню сублімаційної сушки-спеціального методу сушіння, що є одним з найдосконаліших методів збереження їжі, ці культури надовго зберігають весь свій потенціал. Упаковки вистачає на 50 л молока! Ви можете використовувати молоко "прямо від корови" або куплене в магазині молоко - свіже, низькопастеризоване, щоб зробити власний сир!
увага!
термін придатності враховує можливість транспортування продукту при температурі нижче 30°C до 7 днів.
спосіб застосування:
для свіжого молока "від корови" рекомендується проводити пастеризацію при температурі близько 65 градусів C протягом 30 хвилин.

6 л молока налийте в каструлю і нагрійте до температури 33 ° C. відміряйте близько 0,5 г бактерій і розчинити в склянці в невеликій кількості теплої води. Додайте все це в молоко і ретельно перемішайте. Залиште під кришкою приблизно на годину. Після закінчення цього часу-якщо ви використовували низькопастеризоване молоко-додайте приблизно 1 г сипучого хлориду кальцію, потім нагрійте молоко до 38°C і додайте приблизно 0,6 г сушеного сичугу, розчиненого в склянці теплої води. Все перемішати. Вимкніть вогонь. Приблизно через 50 хвилин наріжте сир кубиками зі стороною 1-2 см і обережно перемішайте. Залиште на 10-15 хвилин, щоб сироватка почала відокремлюватися. Після закінчення цього часу злийте близько 20-30% сироватки, а замість неї додайте воду при температурі близько 30-35°C. Потім, постійно помішуючи, нагрійте отримане зерно до 40-45°C протягом 20-30 хвилин, поки воно не стане достатньо еластичним, щоб прилипнути в руці під тиском. Злийте сироватку до рівня зерна, потім перекладіть її в сирний шарф і помістіть в прес для сиру. Отриманий сир залиште на 12 годин при кімнатній температурі, періодично перевертаючи і натискаючи на нього в пресі. Після закінчення цього часу сир вийняти, перекласти в розсіл (0,5 л води + 0,5 л сироватки + 180 г солі) і залишити на 8 годин. Потім вийміть сир з розсолу, перекладіть на сирну основу і дайте йому висохнути при кімнатній температурі протягом декількох годин, перевертаючи його кожні кілька годин. Зберігайте сир у холодильнику. Коли на ньому утворюється скоринка, закріпіть її покриттям або сирним воском. Залиште сир дозрівати мінімум на 4 тижні при температурі 8-12°C.
інгредієнти: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. креморіс, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. креморіс, Streptococcus thermophilus, лактоза.
активність: 1U
маса бактеріальних культур може варіюватися в залежності від їх активності.