бальзамічні оцти з Модени (IGP MODENA) можна розділити на 2 категорії – натуральні і промислові.
обидва являють собою суміш вареного виноградного сусла і винного оцту і витримуються протягом 60 днів в дерев'яних бочках. Різниця в тому, що в промисловому виробництві вже через 60 днів оцет розливається в пляшки і готовий до продажу, а щоб зробити його схожим на натуральний бальзамічний оцет, в нього додають карамель (для кольору), загусники і для фіксації – консерванти.
наймолодший бальзамічний оцет IGP Modena виробництва Cavedoni витримується не менше року в дубових бочках.
важливо!бальзамічні оцти не слід дозувати / пити за допомогою металевої ложки. Метал змінює смак оцту. Найкраще вибрати порцелянову або пластикову ложку.